ENKELT FORMBRÖD MED SESAM & PUMPAFRÖN
Hej finisar. Gick upp i skaplig tid imorse och slängde ihop detta underbara bröd till frukosten. Har gjort det här brödet många, många gånger och jag bara älskar det. Både gott och riktigt nyttigt - Helt klart mitt favorit bröd!
Det är ju så enkelt också. Bara blanda ihop alla ingredienser och sen in i ugnen i ca 1 h.
Det är ju så enkelt också. Bara blanda ihop alla ingredienser och sen in i ugnen i ca 1 h.
Och som jag lovade på instagram (@Jensvollen) imorse - Här kommer receptet. Enjoy!

Ingredienser
- 5 dl ljust dinkelmjöl
- 2½ dl grahamsmjöl
- 2½ dl grovt rågmjöl
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 4 dl Norrmejerier Filmjölk
- ¾ dl mörk sirap
- 1 dl lingonsylt
- 1 dl blandad frömix t ex pumpa, solros och sesamfrön
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°. Smörj en 1½ liters avlång form eller lägg bakplåtspapper i formen.
Blanda de torra ingredienserna och ½ dl frömix i en bunke.
Blanda ner fil, sirap, torkade aprikosen och lingonsylt.
Rör ihop till en smet och klicka ner i formen.
Strö över resten av frömixen på toppen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 min.
Stjälp upp brödet och låt det svalna under bakduk.
Men gott:D